Вілкул відкрив другу льодову арену, але не встигає з третьою

Читать на русском

Вчора віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул відкрив чергову льодову арену в Дружківці Донецької області. До цього таку ж арену було відкрито в Луганську. Однак будівництво третього обіцяного Олександром Вілкулом льодового стадіону затримується. Про це повідомляє портал «Слово і Діло».

На початку поточного року Олександр Вілкул пообіцяв, що до кінця року льодові арени відкриються в Луганську, Дружківці та Севастополі.

У вересні - жовтні відбулось відкриття льодових арен у Луганську та Дружківці. У Луганську арена відкрилась зі значним запізненням, оскільки її обіцяли завершити ще до кінця минулого року. Разом з тим, арена в Севастополі буде відкрита не раніше весни 2014 року. Влітку цього року будівництво об'єкту зупинялось через відсутність фінансування, тому будівельникам не вдасться завершити роботи до кінця року.

Варто відзначити, що льодова арена в Севастополі – одна з найбільш довгоочікуваних. ЇЇ будівництвом опікується особисто народний депутат від Партії регіонів та  президент Федерації хокею Вадим Колесніченко, який спочатку обіцяв відкрити арену в жовтні місяці 2012 року, згодом - в кінці 2012 року.

Льодова арена в Дружківці стала сьомою за рахунком подібною ареною в Україні. До цього було відкрито арени Львові, Одесі, Києві, Дніпропетровську, Донецьку та Харкові.

Однак цього замало. Згідно з обіцянками політиків, в 2013 році мали б відкритись льодові арени в Сумах, Богуславі та реконструйований Льодовий палац у Києві. Крім того, льодові арени обіцяли Кіровограду, Запоріжжю, Дніпродзержинську. Міністр освіти та науки Дмитро Табачник обіцяв, що льодовий палац матиме кожен регіон України.

Зазначимо, що державна програма "Хокей України" була розроблена ще в 2007 році, її реалізація просувається, м’яко кажучи, повільно. Нажаль, жодна з побудованих арен, окрім львівської, не пригодиться Україні для проведення зимової Олімпіади-2022, адже арени побудували не на західній Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: