Україна подає електрику Криму за завищеною ціною, а Донбасу – собі у збиток

Читать на русском

Міністр енергетики Юрій Продан заявив, що питання про припинення постачання електроенергії до анексованої росіянами Автономної республіки Крим не розглядається.

Про це він розповів в інтерв'ю тижневику «Новое Время», пише «Слово і Діло».

За словами міністра, наразі Крим купує в України електроенергію за ціною, що вища за середню по державі.

«Крим на даний момент платить за електроенергію навіть за вищими тарифами, ніж українські споживачі. Поки рішення про їх відключення не приймалися», – зазначив Продан. Крім того, не розглядає уряд і питання припинення електропостачання Донбасу, однак пільги для окупованих територій будуть скасовані.

«Зараз на державному рівні прийнято рішення про те, що поставки газу і електроенергії туди припинятися не будуть. При цьому є розрахунок на те, що спеціально прийнятий закон дозволить компенсувати витрати енергетичним підприємствам за рахунок скорочення виплати пільг і субсидій цим територіям», – додав Продан.

Читайте також: З дня на день севастопольці залишаться без води

Нагадаємо, днями кандидат у народні депутати Борислав Береза назвав постачання українськими підприємцями продуктів харчування до Криму здачею національних інтересів.

Додамо, що на виконання обіцянки міністра енергетики Юрія Продана, з прийняттям закону про тимчасово окуповані території вартість електроенергії, що надходить до півострова з материкової України, зросла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: