З дня на день севастопольці залишаться без води

Читать на русском

Води в Чорнорічинському водосховищі, яке забезпечує питною водою місто Севастополь, вистачить приблизно на 12-13 днів.

У місті запровадили режим суворої економії: вода подається погодинно, - повідомляє «Слово і Діло» , посилаючись на «Новини Криму».

«Сьогодні об'єм води у водосховищі становить 8,9 млн кубометрів. Враховуючи, що 7 млн кубометрів – це обсяг недоторканого запасу, а 3 млн взяти з водосховища неможливо, я звертаюся до жителів Севастополя із закликом раціонально використовувати воду», – таку заяву директора «Севміськводоканалу» оприлюднило новинне агентство. До відома, повний об'єм Чорнорічинського водосховища – 65 млн кубометрів.

Варто зазначити, що денна норма споживання води містом – близько 140-150 тисяч кубічних метрів, тож, враховуючи недоторканий запас, кількості води, яку ще може бути взято з водосховища, вистачить приблизно на 12-13 днів. З огляду на це, в Севастополі вже з 1 листопада подача води здійснюється по годинах.

Читайте також: Береза вважає постачання продуктів до Криму здачею національних інтересів

Місцева самопроголошена влада обіцяє комплексно розв'язати проблему з водопостачанням республіки вже за 3 роки, коли будуть готові 4 великих скважини, які, за задумом інженерів, наповнять Північнокримський канал та каскад водосховищ, який зведуть на півострові.

Тим часом, аби не залишити жителів понад 300-тисячного міста без води, місцева влада планує качати воду з озера в біля гори Гасфорта, джерел у селищі Орлівка та Гагарінському районі.

Нагадаємо, 4 листопада міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник запевнив, що Україна побудує дамбу для повного припинення подачі води до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: