Ярема взявся за Міноборони: ГПУ проводить обшук у заступника Полторака

Читать на русском

Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо зловживання службовим становищем чиновників Міністерства оборони України, котрі входять до складу комітету з конкурсних торгів.

У списку підозрюваних опинився і один із заступників міністра оборони, зазначає «Слово і Діло», спираючись на інформацію прес-служби Генпрокуратури.

За даними ГПУ, ряд чиновників ГПУ використали своє службове становище, надавши переваги певним постачальникам паливно-мастильних матеріалів всупереч правилам торгів.

«Під час здійснення у 2014 році заходів щодо тилового забезпечення потреб Збройних Сил України зазначені особи використали своє службове становище всупереч інтересам служби та прийняли пропозиції учасників закупівлі паливно-мастильних матеріалів, що містили завищені ціни, в результаті чого державному бюджету України заподіяно збитків на суму понад 3 млн грн», – йдеться у повідомленні ГПУ.

У зв'язку з цим слідчі Генеральної прокуратури приступили до обшуків на місцях роботи та проживання сказаних чиновників, серед яких – один із заступників міністра оборони Степана Полторака. Щоправда, про кого саме йде мова, у відомстві поки не уточнюють.

Читайте також: Ярема пояснив, чому не може заарештувати Януковича

Нагадаємо, ГПУ розпочала перевірку діяльності чиновників Кабінету міністрів ще минулого тижня, коли стало відомо про виклик на допит міністра енергетики Юрія Продана. Посадовців Мінеренго підопічні Віталія Яреми також запідозрили у завищенні ціни на південноафриканське вугілля, закуплене Україною наприкінці жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: