Продана викликають на допит у Генпрокуратуру – ЗМІ

Читать на русском

Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана можуть викликати на допит до Генпрокуратури у справі щодо зловживання службовим становищем.

Про таке, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах, пише агентство «Українські національні новини», передає «Слово і Діло».

За словами співрозмовника видання, вказівку провести перевірку у Міністерстві енергетики під час засідання Ради нацбезпеки і оборони 4 листопада дав особисто Президент. В рамках цієї перевірки проти очільника Міненерго відкрите кримінальне провадження.

«Після проведення РНБО 4 листопада, слідчим надано вказівку відкрити кримінальне провадження та допитати міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто за фактом розтрати, привласнення або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем», – цитує «УНН» свого інформатора.

Крім того, протягом суботи та неділі слідчі, імовірно, підготують та подадуть до суду клопотання щодо арешту Продана.

Ймовірною причиною ініційованої Порошенком перевірки роботи енергетичного відомства та особисто Продана є підозра у завищенні ціни південноафриканського вугілля, яким Україна планує замінити тверде паливо з Донбасу.

Читайте також: Держава виділила 3 млрд вугільним підприємствам, підконтрольним терористам

Зазначимо, що за час своєї роботи на посаді міністра енергетики в уряді Арсенія Яценюка Юрій Продан виконав лише 5 обіцянок з 33. Ще 2 обіцянки за майже 8 місяців роботи на міністерській посаді політик провалив.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: