Київ змирився із втратою Донбасу?

Читать на русском

Українська влада не планує відвойовувати захоплені проросійськими бойовиками райони Донецької та Луганської областей.

Натомість Київ продовжить дотримуватись режиму припинення вогню та вестиме переговори, заявив міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Така воєнна операція торкнулася б також і цивільного населення, наших українських співгромадян», – сказав Клімкін, відповідаючи на питання щодо продовження бойових дій та наступу українських військ на позиції бойовиків.

Міністр зазначив, що єдиний можливий варіант рішення конфлікту на Донбасі – політичний.

Разом з тим, якщо підтримувані Російською Федерацією сепаратисти атакуватимуть позиції українських військових, що нині утримують межі зони АТО, вони готові дати відсіч. Для цього є всі передумови, адже боєздатність українських силовиків за останній час суттєво зросла, констатував Клімкін.

Читайте також: Новий етап війни може початися в лютому – експерт

Крім того, сьогодні радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський заявив, що Україна виключає новий раунд переговорів у мінському форматі, адже протилежна сторона систематично не дотримується досягнутих раніше домовленостей.

Нагадаємо, 10 листопада міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що у 2015 році фінансування Донецької та Луганської областей буде суттєво зменшене.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: