Міноборони vs МВС: Полторак і Аваков борються за добровольців та озброєння

Читать на русском

Міністр оборони Степан Полторак та очільник МВС Арсен Аваков синхронно пообіцяли своїм бійцям нове озброєння.

І це вже не перша обіцянка новоспеченого міністра оборони, що фактично співпадає з обіцянкою його візаві з Міністерства внутрішніх справ, констатує «Слово і Діло».

Сьогодні очільник Міністерства оборони Степан Полторак заявив, що Збройні сили України отримають військової техніки та озброєння на суму більш ніж 1 мільярд гривень. Відповідні контракти відомство уклало протягом останніх двох тижнів. Полторак зазначив, що це стало можливим завдяки спрощеній процедурі забезпечення військових, прийнятій Кабінетом міністрів.

Майже одночасно з Полтораком, заяву про забезпечення бійців МВС новою зброєю – перш за все, бінарними зарядами для гранатометів та снайперськими комплексами – дав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Цікаво, що кількома днями раніше обидва міністри також майже одночасно зробили заяву про бажання залучити бійців добровольчих батальйонів до складу бойових підрозділів своїх Міністерств. Арсен Аваков, коментуючи це рішення, заявив, що незважаючи на активну кампанія щодо дискредитації добровольчих підрозділів-учасників АТО, МВС готове прийняти до своїх лав ті батальйони, які продемонструють належний рівень боєготовності. До слова, в підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ уже перебуває легендарний добровольчий батальйон «Азов», один із командирів якого вже навіть очолив міцілію Київської області.

У той же день, 11 листопада, міністр оборони Степан Полторак заявив, що добровольчі батальйони мають увійти в підпорядкування Збройних сил України, а саме – до складу регулярних частин української армії.

Читайте також: У Харківській ОДА визнали, що стіну від Росії будують тільки на словах

Про відверте протистояння двох силових відомств говорить і нещодавній конфлікт Арсена Авакова і Валерія Гелетея (який тоді ще очолював МОУ), коли останній розкритикував командирів добровольчих батальйонів, що балотувались до Верховної Ради. Екс-міністр оборони звинуватив комбатів у популізмі, оскільки реальні втрати та здобутки добровольчих підрозділів в антитерористичній операції. були значно меншими, ніж у Збройних сил України.

Додамо також, що згідно з українським законодавством, міністра внутрішніх справ Верховна Рада призначає за поданням Кабінету міністрів, а міністра оборони – відповідно до рішення Президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: