Семенченко заговорив про інститут комісарів

Читать на русском

Необхідно провести негайну інвентаризацію нашої готовності до оборони. Чітко визначити де лінії оборони картонні і існують лише на папері, де їх взагалі немає. Поставити тих, хто може з палицею і секундоміром і в короткі терміни привести все в порядок, а хто буде винен в зриві - під суд.

Про це в своєму Facebook написав кандидат в народні депутати від політичної партії «Самопоміч» Семен Семенченко, у відповідь на інформацію РНБО про те, що РФ готує масові провокації, щоб виправдати вторгнення своїх «миротворців» на територію України.

За його словами, війська Росії вже давно знаходяться на нашій території і їм не потрібно ніяких виправдань. Всі ці заяви схожі на старі апеляції до «західних партнерів».

«Зараз потрібно провести негайну інвентаризацію системи тероборони. Довіри до більшості військкоматів, особливо в прикордонних областях немає. Поширена ситуація, коли в охоронні роти записують цілі заводські колективи, без авторитетних командирів, без мотивації, які розбіжаться при перших же пострілах», - пише Семенченко.

Крім того, на його думку, потрібно перестати розкручувати кампанію дискредитації проти добровольчих батальйонів.

«Мародерство, військові злочини, звинувачення проти командирів озвучені найнятими клоунами в інтернеті і на тв, і держчиновниках через ЗМІ в більшості випадків існують в уяві режисерів, що переплутали київську прописку з московською. Ці режисери за Вас воюватимуть, панове «патріоти», що заїлися?. Добровольці повинні стати професіоналами в рядах ВСУ, МВС, Нацгвардії, СБУ...», - впевнений Семенченко.

І найголовніше, з його слів, необхідні координатори на місцях, особливо там де губернатори так і не стали реальними командирами оборони своїх областей.

«Інститут комісарів, коли депутати ВР, авторитетні патріоти - громадські діячі беруть на себе відповідальність за важливі ділянки оборони - можливо доведеться ставити на порядок денний. Статус цих людей можна визначити як помічники, радники, волонтери, основне, щоб був авторитет і довіра до них населення, патріотизм і чітке розуміння важливості теперішнього моменту», - резюмував Семенченко у своєму повідомленні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: