За 8 місяців з СБУ звільнили майже всіх старих керівників

Читать на русском

За 8 місяців, що минули після так званої Революції Гідності, керівний кадровий склад Служби безпеки України оновлено на 90%.

Про таке пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Проводиться робота з очищення в самій Службі безпеки України. Після перемоги Революції Гідності керівництво СБУ було змінено на 90%», – повідомляють у СБУ.

Так, з 24 лютого з підрозділів служби було звільнено понад 2,5 тисячі працівників, з яких 108 – керівники підрозділів Центрального управління і регіональних органів СБУ та їх заступники. Загалом особовий склад Служби безпеки України скоротили на 24%.

В СБУ наголошують, що відомство одне з перших в Україна приступило до виконання закону «Про очищення влади», і наразі ведеться досудове розслідування ще у 24 кримінальних провадженнях щодо співробітників служби. Значна частина з них відкриті за фактом дезертирства працівників СБУ в Донецькій області та надання колишніми керівниками відомства допомоги іноземним агентам в проведенні диверсійної діяльності проти України.

Читайте також: СБУ затримала посібників «ДНР» і виявила арсенал зброї

Нагадаємо, 4 листопада Президент підписав указ про звільнення керівників Кіровоградського, Сумського та Луганського обласних управлінь Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: