Порошенко звільнив трьох обласних начальників Управління СБУ

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко звільнив трьох начальників Управління Служби безпеки України в Сумській, Кіровоградській та Луганській областях.

Відповідні укази розміщені на сайті Глави держави, інформує «Слово і Діло».

Показово, що вчора на сайті СБУ був оприлюднений наказ про початок люстраційної перевірки у відомстві на виконання Закону «Про очищення влади».

Згідно з документом, до кінця поточного року будуть перевірені службові та військові посадові особи Центрального управління Служби безпеки України, при цьому сама перевірка почнеться з голови СБУ Валентина Наливайченка та його заступників.

Читайте також: З початку лютого з лав СБУ було звільнено 2,5 тисячі працівників

29 жовтня глава МВС України Арсен Аваков також анонсував про початок люстрації в підпорядкованому йому силовому відомстві. Всього в рамках першого етапу з органів внутрішніх справ було звільнено 91 працівник, з числа тих, які займали керівні посади як в апараті міністерства, так і в територіальних органах.

Не оминула люстрація стороною і Генеральну прокуратуру. Зокрема, з правоохоронних органів на виконання закону про очищення влади були звільнені 7 голів обласних прокуратур, 30 їх заступників і один із заступників генерального прокурора України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: