Кличко, як і Попов, обіцяє не залишити на вулиці жертв будівельної афери

Читать на русском

Міська влада Києва виділить 102 квартири постраждалим від діяльності групи будівельних компаній «Еліта-Центр».

Про це повідомила прес-служба КМДА, інформує «Слово і Діло».

У проекті рішення про виділення квартир зазначається, що ХК «Київміськбуд» побудував три будинки на вулиці Драгоманова, 40, один на вулиці Хорольській, 1-А і ще один - на перетині вулиці Вірменської та Харківського шосе. В цих будинках, згідно з повідомленням, і передбачені 102 квартири для постраждалих від «Еліта-Центру» киян.

«Ми робимо все, щоб вирішити проблему ошуканих інвесторів-киян, які вклали гроші в будівництво свого житла і не отримали його. Після ухвалення Київрадою рішення ми забезпечимо житлом 113 потерпілих вкладників «Еліта-Центру», - запевнив мер Києва і голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

Після прийняття Київрадою рішення про виділення квартир постраждалим інвесторам будуть передані документи для оформлення свідоцтв про право власності на отримане житло.

У прес-службі КМДА також додали, що в даний момент тривають роботи з будівництва ще чотирьох будинків, де теж передбачені квартири для ошуканих вказаною компанією киян.

Читайте також: Депутата, якого пов'язують з «Еліта-Центром», посадять в бюджетну комісію

«Еліта-Центр» - одна з найрезонансніших будівельних афер в Києві, в результаті якої в 2008 році постраждало понад півтори тисячі осіб.

У 2011 році екс-голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що громадяни, постраждалі внаслідок будівельної афери «Еліта-Центр» отримають житло через три роки (приблизно до кінця 2013 року). Попов розповів, що у київської влади є певні домовленості з ХК «Київміськбуд» з будівництва житла, а також визначені графіки введення його в експлуатацію.

Він також запевнив, що влада Києва планує вийти на будівництво більше 100 квартир щороку для постраждалих від будівельної афери.

Однак, ні першу, ні другу обіцянку виконати Попову виявилося не під силу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: