Київський та Житомирський бронетанковий заводи розграбували майже на 20 млн

Читать на русском

Військова прокуратура Центрального регіону України виявила нові факти нестачі комплектуючих до військової техніки на загальну суму 7 мільйонів гривень на державному підприємстві «Київський бронетанковий завод».

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, було встановлено, що посадові особи вказаного підприємства, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, не забезпечили збереження на території підприємства протягом 2002-2014 років військового майна Міністерства оборони України.

Внаслідок цього виникла нестача вузлів і агрегатів танків та інших гусеничних машин, що принесло Міністерству оборони України збитків на загальну суму 7 млн ​​грн.

Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років).

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, 16 червня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що через розкрадання запчастин на ДП «Житомирський бронетанковий завод» були виведені з ладу 78 БТРів. Збиток державі від розкрадених бронемашин Матіос тоді оцінив у понад 12 мільйонів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: