«Газпром»: газові переговори закінчаться, коли Європа дасть Україні грошей

Читать на русском

Делегація російського «Газпрому» поїхала з газових переговорів, єдиним представником Росії на зустрічі залишився міністр енергетики РФ Олександр Новак.

В «Газпромі» зазначили, що їхня участь у перемовинах завершена, наразі залишається питання узгодження фінансування з боку Європейського Союзу, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

Разом з тим, сам російський міністр енергетики Новак запевнив: «Основні параметри, котрі ляжуть в основу цих документів, узгоджені і досягнуті домовленості по ціні, як ми і раніше говорили, по механізму реструктуризації заборгованості, по передплаті, по бажанню наших партнерів отримати в листопаді-грудні певні об'єми газу».

Читайте також: Реверс газу з Європи в Україну (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, 17 жовтня голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Україна не зможе вчасно розрахуватися за спожитий газ та здійснити передплату без фінансової допомоги Єврокомісії.

ОНОВЛЕНО. За останніми даними, українська сторона підтвердила можливість оплатити 4 млрд кубометрів газу. Відповідна угода може бути підписана вже сьогодні, розповів Новак.

За оголошеними напередодні умовами, Україна заплатить за вже спожите паливо ціну в 385 доларів за тисячу кубометрів газу. Для цього до кінця року «Нафтогаз» має сплатити своєму російському ві-за-ві 1,45 млрд дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: