Каменем спотикання в перемовинах БПП і «Народного Фронту» є МВС

Читать на русском

У «Блоці Петра Порошенка» готові віддати посаду прем'єр-міністра Арсенію Яценюку в обмін на контроль над силовими міністерствами.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на власні джерела, передає «Слово і Діло».

Зокрема, посадою, стосовно якої досі не дійшли згоди учасники перемовин між «Народним Фронтом» та «Блоком Петра Порошенка», є міністр внутрішніх справ. Згідно закону, кандидатура очільника МВС виноситься на розгляд парламенту за поданням коаліції, натомість у пропрезидентській силі наполягають на призначенні своєї людини.

Джерело також зазначає, що можливе перейменування МВС на Міністерство внутрішньої політики, а також створення нового відомства – Міністерства інформаційної політики.

Читайте також: «Народний Фронт» у новому парламенті обіцяє відкриті виборчі списки

Нагадаємо, у своїй розмові з журналістами 26 жовтня Петро Порошенко наголосив, що він сприятиме уникненню квотного принципу призначень у новому уряді, керуючись виключно професійними якостями кандидатів.

Крім того, як стало відомо нещодавно, Порошенко отримав схвальний вердикт Венеціанської комісії на власний законопроект про внесення змін до Конституції. Прийняття його парламентом означатиме розширення прав Президента у керівництві силовими структурами України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: