«Народний Фронт» у новому парламенті обіцяє відкриті виборчі списки

Читать на русском

Одним із перших кроків «Народного Фронту» стане реформа виборчої системи, яка полягатиме в ліквідації пропорційної системи та запровадженні відкритих виборчих списків.

Про це в ефірі «Громадського» розповів восьмий номер списку «Народного Фронту» В'ячеслав Кириленко, передає «Слово і Діло».

Система відкритих виборчих списків дозволить виборцям самостійно формувати черговість представників кожної політичної сили, а розподіл місць у парламенті відбуватиметься в залежності від кількості голосів, які отримали конкретні представники тієї чи іншої партії.

Окрім зміни виборчої системи в планах «Народного Фронту» – запропонувати на розгляд громадськості питання утворення Конституційної асамблеї. Не виключена й територіально-адміністративна реформа, що змінить адміністративні межі областей, констатує Кириленко.

Проекти змін до законодавства в партії вже розроблені, запевняє політик: «Реформи є фактично готові, їх треба внести і проголосувати».

Читайте також: Найбільш безвідповідальні депутати – рейтинг «Слова і Діла»

Наразі, за результатами попереднього підрахунку понад 92,47% голосів, «Народний Фронт» лідирує на позачергових виборах до парламенту з показником 22,2% та зможе провести до Верховної Ради 65 депутатів за партійним списком та ще 20 мажоритарників.

Нагадаємо, коаліційні перемовини між «Блоком Петра Порошенка» та «Народним Фронтом» розпочалися напередодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: