Екс-комуністку Калетник можуть заарештувати за сепаратизм

Читать на русском

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно кандидата в народні депутати і колишнього члена фракції КПУ Оксани Калетник за сепаратизм.

Про це повідомила прес-служба СБУ, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, на «гарячу лінію» СБУ у Вінницькій області надійшла заява місцевого жителя про те, що 30 вересня поточного року під час зустрічі з виборцями Калетник вдалася до висловлювань сепаратистського змісту, зокрема заявляла про «легітимність самопроголошених ДНР і ЛНР, а також висловлювалася про їх право відділитись від України».

У зв'язку з цією інформацією слідчим відділом управління СБУ у Вінницькій області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене особою, яка є представником влади) КК України.

«Наші слідчі перевіряють цю інформацію, але хочу наголосити, що Служба безпеки України займає принципову позицію у питанні захисту української державності. Підставою для початку досудового розслідування є заява і докази протиправних дій», - заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

Він також нагадав, що голова СБУ Валентин Наливайченко неодноразово висловлювався з цього приводу. «Ніхто з тих, хто зневажає Україну, конституційний лад, зазіхає на її територіальну цілісність, атрибути державності не уникне відповідальності та не сховається за депутатськими мандатами», - підкреслив Лубківський.

Нагадаємо, 21 травня Оксана Калетник вирішила вийти зі складу парламентської фракції Комуністичної партії України. Водночас політик додала, що має намір і далі продовжувати свою політичну діяльність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: