Плани з будівництва Бескидського тунелю набувають ще більшої конкретики

Читать на русском

Основні роботи з будівництва двоколійного Бескидського тунелю на перегоні Бескид-Скотарське у Карпатах будуть розпочаті у 2013 році.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Укрзалізниці, передає «Слово і діло».

Генеральним підрядником будівництва, згідно з повідомленням УЗ, є будівельна асоціація «Інтербудмонтаж Україна», яку було обрано шляхом міжнародного тендеру.

Планується, що будівництво тунелю буде завершене у 2016-му році, притому до 2015 року триватиме проходка - вибірка гірської породи для створення штучної пустоти; роботи вестимуться безперервно і в кілька змін.

Наразі завершуються підготовчі роботи, які ще з 2009 року велися власним коштом Львівської залізниці.

Нагадаємо, що 21 серпня 2013 року КМУ розпорядженням № 752-р затвердив проект будівництва Бескидського тунелю з загальною кошторисною вартістю 2,194 млрд. грн. Довжина тунелю становитиме 1,765 км, ширина – 10,5 м, висота – 8,5 м.

Як повідомлялося, 23 вересня 2013 року віце-прем’єр Олександр Вілкул заявив про початок будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю.

Раніше прем’єр-міністр Микола Азаров обіцяв, що новий Бескидський тунель буде збудовано вже у 2013 році, але ця обіцянка виконана не була.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: