Комуністи отримають своє навіть після виборів

Читать на русском

Міністерство юстиції завершить розпочату справу щодо ліквідації Комуністичної партії України, навіть якщо вона буде обрана до наступного складу парламенту.

Таку рішучу позицію висловив в коментарі кореспонденту «Слова і Діла» міністр юстиції України Павло Петренко.

Петренко нагадав, що вчора, 22 жовтня, мало відбутися перше засідання нового суддівського складу у справі щодо заборони КПУ, однак представники партії не з'явились на засідання. «Вчора суд провів засідання вже у новому складі і представники Комуністичної партії не з'явилися, суддя відклав розгляд справи на 5 листопада», - сказав Петренко.

Разом з тим, він переконаний, що навіть гіпотетичне потрапляння КПУ до нового складу Верховної Ради не завадить Мін'юсту довести справу щодо заборони цієї політичної сили до логічного завершення.

«Ми закінчимо цей судовий процес незалежно від результатів виборів, тому що позов Міністерства юстиції — це юридичний документ, який базується на доказах і не має жодної політичної складової», — заявив міністр.

Нагадаємо, 5 вересня Павло Петренко заявив, що Міністерство юстиції ініціює заміну складу суддів у процесі заборони Комуністичної партії України. Виконання цієї обіцянки додало ще один пункт до рейтингу виконаних обіцянок міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: