Петренко «натякнув» ЦВК як організувати голосування солдат в АТО

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко не бачить підстав для Центральної виборчої комісії не дозволяти голосувати учасникам антитерористичної операції.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання журналіста «Слова і Діла».

За словами міністра, солдати антитерористичної операції мають отримати право голосувати так само, як і внутрішньо переміщені особи, і що відповідне рішення цілком залежить він політичної волі членів ЦВК.

«Ми вважаємо, що у зв'язку з тим, що наші бійці знаходяться в зоні АТО, у Центральної виборчої комісії є прямі підстави для того, щоб вони зробили відповідне роз'яснення, щоб хоча б у день голосування, хто захоче проголосувати, могли проголосувати по аналогії з тимчасово переміщеними особами», - прокоментував ситуацію Павло Петренко.

Нагадаємо, за словами голови ЦВК Михайла Охендовського, рішення щодо надання права голосу для учасників антитерористичної операції може надати лише Верховна Рада. Протягом останніх сесій парламенту VII скликання відповідні зміни до виборчого законодавства так і не були прийняті.

«В силу того, що ми зараз фактично врегульовуємо питання щодо голосування тимчасово переміщених осіб з Криму, з Донбасу, я маю надію, що ЦВК як колегіальний орган все ж таки знайде в собі політичну волю, щоб це питання врегулювати», - переконаний Петренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: