Влада радіє, що рекордно дорогі овочі у нас все-таки дешевші, ніж в Росії

Читать на русском

В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі запевняють, що обсяги виробництва всіх овочів в Україні перевищують потребу населення в них.

Про це заявив директор департаменту розвитку реального сектору економіки міністерства Олег Пендзин, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Попри зменшення врожаю картоплі та овочів, обсяг їх виробництва перевищує потребу населення, зокрема, по картоплі у 3,5 рази, буряках – в 1,7 рази, моркві – в 1,4 рази, капусті та цибулі – в 1,3 рази», - зазначив чиновник.

Представник Мінекономрозвитку також висловив сподівання, що незабаром ціни на овочі в Україні стабілізуються і знизяться, чому, на його думку, має сприяти покращення погодних умов.

В той же час він додав, що наразі ціни на картоплю в Україні на 30% нижчі ніж, наприклад, у Росії, а ціни на капусту та моркву – нижчі в 1,5 рази.

Чиновник також констатував, що несприятливі погодні умови на початку осені  сповільнили збирання врожаю, обумовили його втрати та зменшення посівних площ, але додав, що активізація роботи місцевих органів виконавчої влади в проведенні продовольчих ярмарків допоможе сформувати обґрунтовані ціни на ринку овочів.

Нагадаємо, що голова уряду Микола Азаров 26 вересня 2013 року запевнив, що цьогорічний урожай картоплі дозволить забезпечити внутрішні потреби ринку і стабільні ціни на цей продукт.

19 березня 2013 року Азаров повідомив, що в ході реалізації програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. практично у кожній області будуть побудовані потужні овочесховища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: