Заводам Фірташа доведеться самостійно купувати газ за кордоном

Читать на русском

Уряд заборонив підприємствам-виробникам мінеральних добрив використовувати газ вітчизняного видобутку та той, що зберігається у сховищах на терииторії України.

Відповідну постанову Кабінет міністрів прийняв 29 вересня, інформує «Слово і Діло».

Такий режим постачання газу для виробників мінеральних добрив діятиме до завершення осінньо-зимового періоду або до окремого рішення уряду.

«З 1 жовтня 2014 року до закінчення осінньо-зимового періоду 2014-2015 років, чи до прийняття окремого рішення Кабінету міністрів України, припинити використання для технологічних потреб природного газу підприємствами, що виробляють мінеральні добрива, крім того, який буде імпортований цими підприємствами після вступу в дію цієї постанови», - зазначено в документі.

Як відомо, монополістом на ринку мінеральних добрив в Україні є група підприємств DF Group Дмитра Фірташа. Крім того, як повідомляє «Дзеркало тижня», в українських підземних сховищах уже перебуває кілька мільярдів кубометрів газу, закачаних туди холдингом Ostchem, який керує хімічними активами Фірташа. У виданні роблять висновок, що тепер скористатися цим паливом заводи українського олігарха не зможуть.

Читайте також: 11 друзів Коломойського?

Нагадаємо, в результаті зустрічі представників України, Росії та ЄС у Берліні 26 вересня було досягнуто попередніх домовленостей про поновлення постачання газу з Росії вже протягом жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: