Аваков про добровольців: серед них ми знайдемо майбутніх міністрів оборони

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний, що основою оновленої міліції повинні стати волонтери та учасники добровольчих батальйонів МВС.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «ФОКУС», пише «Слово і Діло».

«Якщо в нашому суспільстві з'явився такий шар, як добровольці, волонтери, яких також величезна кількість, то вони мають право впливати на це суспільство. У Верховній Раді вони можуть тиснути на політиків своєю чесністю і щирістю», - вважає Аваков.

«Серед них ми знайдемо майбутніх міністрів оборони, внутрішніх справ і так далі», - упевнений глава МВС.

Говорячи про майбутню реформу підлеглого йому міністерства, зокрема, про скорочення особового складу відомства, Аваков заявив, що «частково ми будемо набирати їх (нових працівників — Ред.) з числа службовців добровольчих спецбатальйонів, створених нами». «Вони й стануть основою нової української міліції», - переконаний міністр.

Що стосується закону про надання особливого статусу Донбасу, а саме пункту про створення на території, підконтрольній терористам, підрозділів народної міліції, то Аваков відповів так: «Формулювання «народна міліція» немає ні в Конституції, ні в будь-якому іншому законі України. Як міністр внутрішніх справ я не визнаю таку міліцію... У нас немає народної міліції, у нас озброєні бандити в Донбасі. Я воював з ними шість місяців і не збираюся тепер миритися».

Читайте також: Рада підтримала закон Порошенка про особливий статус Донбасу

Як повідомлялося раніше, очільник МВС Арсен Аваков оприлюднив попередній концепт реформи міністерства, яка передбачає створення національної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: