Козак обіцяє повсюдне введення електронних квитків

Читать на русском

Міністр інфраструктури Володимир Козак заявив, що до кінця 2013 року дію електронних квитків буде поширено на всі внутрішні пасажирські поїзди.

Про це він сказав під час брифінгу у Кабміні, передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури. 

«У жовтні повноцінний електронний квиток буде введено у нічних фірмових поїздах № 37/38 Донецьк – Київ та № 11/12 Київ – Сімферополь, №91/92 Київ – Львів, №79/80 Київ – Дніпропетровськ, №105/106 Київ – Одеса, №63/64 Київ – Харків. У листопаді додадуться ще майже стільки ж поїздів», - повідомив міністр.

За словами Козака, «Укрзалізниця» наразі відмовляється від бланків суворої звітності, тому при посадці у поїзд провідники вже не забиратимуть квитки у пасажирів, а туроператори, готелі та інші суб’єкти туристичного ринку зможуть відкривати каси і також здійснювати продаж квитків.

Очільник Мінінфраструктури, серед іншого, нагадав, що з 23 липня оформлені через Інтернет і самостійно роздруковані пасажирами квитки мають статус розрахункового документу, тому для друку квитка на бланку проїзного документу до каси звертатись не потрібно.

Також повідомляється, що до кінця 2013 року продаж електронних квитків буде відкрито у 1000 квиткових кас.

Нагадаємо, ще в 2011 році, будучи гендиректором «Укрзалізниці», Володимир Козак пообіцяв в тому ж таки році ввести систему продажу електронних квитків по всій країні, але обіцянка виконана не була.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: