В СБУ кажуть, що зібрали всі докази у справах Януковича і «сім'ї»

Читать на русском

Доказову базу в кримінальних провадженнях стосовно екс-президента Віктора Януковича та інших колишніх високопоставлених посадових осіб зібрано.

Про це в інтерв'ю телеканалу «112 Україна» заявив голова Служби безпеки Валентин Наливайченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Доказову базу зібрано. Етап повідомлення підозри ми також пройшли. Питання в тому, щоб їх (Януковича і Ко - Ред.) повернули в Україну і вони постали перед судом», - повідомив Наливайченко.

«Вони мають бути доправлені в примусовому порядку в український суд, суд вручить їм підозру, буде застосовано запобіжний захід - арешт. І третє - конфіскація за рішенням суду активів, нерухомості, майна, рахунків. Усе це задокументовано і передано в рамках кримінальних проваджень до Генеральної прокуратури», - зазначив голова СБУ.

Нагадаємо, 18 квітня Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо Віктора Януковича, Захарченка і Якименка за підозрою в організації терористичних актів.

У свою чергу міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що оточення екс-президента незаконно вивело за кордон близько $100 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: