У «Газпромі» кажуть, що Україні не вистачає 7,5 млрд куб газу

Читать на русском

Україні не вистачає 7,5 мільярдів кубометрів газу для безперебійного проходження осінньо-зимового періоду.

Про це заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер за підсумками тристоронніх газових переговорів у Берліні, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Прайм».

«Україна в повному обсязі не закачала газ в підземні сховища. Для безперебійного проходження Україною майбутньої зими необхідно на початок опалювального сезону мати 18 мільярдів кубометрів активного газу. Цього газу в підземках немає», - сказав Міллер.

При цьому він зазначив, що навіть якщо Росія відновить постачання газу в країну, в період пікового попиту Україні все одно не буде вистачати блакитного палива.

За даними асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), в ПСГ України станом на 25 вересня знаходилося 16,57 мільярда кубометрів газу. Таким чином, сховища заповнені на 51,85%.

Нагадаємо, 23 вересня міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що для проходження опалювального сезону Україні потрібно близько 32 -33 млрд куб. м газу, в той час як на сьогоднішній день в українських сховищах є майже 16,5 млрд куб. м.

Як відомо, 26 вересня в Берліні завершилися тристоронні переговори з газового питання між Росією, Україною і ЄС, на яких міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що постачання газу в Україну поновляться вже в жовтні, якщо Україна здійснить передоплату в розмірі 2 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: