Україні потрібно майже 33 млрд кубометрів газу, щоб пережити зиму

Читать на русском

Для проходження опалювального сезону Україні потрібно близько 32-33 млрд куб. м газу.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан на розширеному засіданні Кабінету міністрів у вівторок, 23 вересня, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт телеканалу 24.

За його словами, на сьогоднішній день в українських сховищах є майже 16,5 млрд куб. м газу, тоді як півроку тому було близько 8 млрд куб. м.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк перебив міністра енергетики, заявивши, що півроку тому було 5,2 мільярда метрів кубічних газу, а сьогодні — 16,7 мільярдів. «Це щоб ви баланс знали. Друге питання - скільки потрібно газу, щоб пройти в стандартному режимі опалювальний сезон?» - запитав Яценюк.

«Близько 32-33 метрів кубічних, це якщо з вересня. На сьогодні не вистачає тільки 4-5 мільярдів метрів кубічних газу, щоб пройти опалювальний період», - відповів Продан.

«32 мінус 17 точно не виходить 5», - обурився прем'єр, на що глава Міненерго відповів, що в сховищах кількість газу підніматимуть за допомогою реверсу зі Словаччини (5,9 млрд куб. м газу) і власного видобутку (близько 10 млрд куб. м газу).

Читайте також: Опалювальний сезон в Україні може не початися 1 листопада

Нагадаємо, 17 вересня міністр енергетики Юрій Продан запевнив, що якщо реверсні поставки газу з Європи не будуть скорочуватися, Україна в змозі провести опалювальний сезон без закупівель блакитного палива у «Газпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: