Волонтерів АТО звільнили від податку на доходи

Читать на русском

Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким благодійна допомога для антитерористичної операції звільняється від податку на доходи фізичних осіб.

Відповідна інформація сьогодні з'явилася на сайті Верховної Ради України, передає «Слово і Діло».

Закон №1668-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» діятиме тимчасово - до завершення антитерористичної операції. Президент запропонував його на розгляд парламенту ще у серпні, після спілкування з волонтерами. 2 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект.

Він, зокрема, передбачає, що кошти, внесені благодійниками-фізичними особами (що внесені до Реєстру волонтерів АТО) на відповідні банківські рахунки, не будуть включатися до місячного та річного доходу платника податку на доходи фізичних осіб.

На додачу, відповідне правило діятиме й відносно підприємств-платників податків на прибуток, які також не сплачуватимуть податок на кошти, матеріальні засоби (каски, бронежилети, технічні засоби спостереження, ліки, засоби особистої гігієни, продукти харчування, одяг) та послуги, що добровільно надані для потреб АТО.

Читайте також: Пошуком загиблих на окупованій бойовиками території займаються волонтери

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що волонтерам і добровольцям, які беруть участь в антитеористичній операції, нададуть статусу учасників бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: