Добровольців і волонтерів зарахують до учасників бойових дій АТО

Читать на русском

Статус учасників бойових дій на сході України отримають не тільки військові та працівники підрозділів МВС, але й бійці добровольчих батальйонів і волонтери, що працювали в зоні АТО або допомагали її проведенню.

Таку заяву 11 вересня зробив голова новоствореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції полковник запасу Артур Дерев'янко, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Це всі ветерани війни, які брали участь безпосередньо в бойових діях — це не має значення, чи це миротворчий батальйон, чи це батальйон МВС. У нас зараз в зоні АТО 44 батальйони і більша частина з них — це добровольчі батальйони, які сформовані з людей, які пішли захищати нашу держав самостійно», - заявив Дерев'янко.

У свою чергу, міністр соцполітики Людмила Денісова уточнила, що, відповідно до найновіших поправок до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», до учасників бойових дій також прирівнюються волонтери, які працювали в зоні АТО або допомагали забезпеченню антитерористичної операції. Для цього їм необхідно буде отримати документ у відповідних військових частинах чи добровольчих батальйонах про те, шо вони дійсно надавали допомогу учасникам АТО, пояснив Дерев'янко.

За попередніми оцінками Дерев'янка, статус учасників бойових дій отримають близько 50 тисяч осіб.

Читайте також: Вони воюють за Україну: список батальйонів, які беруть участь в АТО

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про необхідність створення реєстру учасників антитерористичної операції.

Обіцянку створити Державну службу у справах ветеранів війни та учасників АТО Арсеній Яценюк дав ще 11 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: