При Кабміні поменшало держслужб та агентств

Читать на русском

Кабінет міністрів своєю постановою ліквідував ряд державних служб та агентств, розподіливши їх функції між міністерствами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабміну.

Згідно з постановою українського уряду №422 припинили своє існування цілий ряд відомств, низку служб було об'єднано.

Зокрема, функції Державного агенства з інвестицій та управління національними проектами було передано Мінекономрозвитку, Держсільгоспінспекції — Мінагрополітики, Держекоінспекції, Службі з безпеки на транпорті та Держслужбі з безпеки харчових продуктів. Остання також перебрала на себе частину функцій Державної пробірочної служби.

Адміністративні зміни торкнулися також Держекоінвестицій — обов'язки агентства взяло на себе Міністерство екології. Функції Держінспекції з контролю за цінами й Державного агентства туризму тепер виконуватиме Міністерство економічного розвитку, а Служби з протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу — Міністерство охорони здоров'я.

Крім того, уряд реорганізував Державну ветеринарну та фітосанітарну службу, об'єднавши у ній функції Держінспекції з питань захисту прав споживачів та Санітарно-епідеміологічної служби.

Натомість було створене Держагентство з питань відновлення Донбасу.

Читайте також: Дайджест урядових обіцянок від «Слова і Діла» за 4-11 вересня

Нагадаємо, 20 серпня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв зменшити кількість контролюючих та регулюючих органів у 2 рази. Ця обіцянка поки що залишається в процесі виконання, як і ще 161 зобов'язання прем'єра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: