Гройсман розповів, скільки газу в Україні вилітало «в трубу»

Читать на русском

За попереднього уряду обсяг тіньової схеми в газовому секторі складав 500 млн дол. на рік.

Про це на брифінгу в четвер повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман, передає кореспондент «Слова і Діла».

«По нормам, які були затверджені урядом, кожна людина в конфорці мала би спожити 9,8 метрів кубічних газу на місяць на людину. Уявляєте, скільки це газу? Це означає, що кожній людині, коли є плита і немає лічильника, виставляли оплату 9,8 кубів, який ви не споживали. Але ви за нього платили по ціні для населення — це найнижча ціна в Україні. Але спожили ви максимум 6. А де були 3,8? Я вам скажу — в трубах. Хочу вас запевнити, що ці 3,8 були продані на самий дорожчий газ — промисловості по ціні 500 доларів. Ми знайшли цю дірку, ми розуміємо, що в мережі буде приблизно мільярд кубометрів газу, які уже будемо обліковувати», - пояснив Гройсман.

Читайте також: Вимушена економія: Україні на зиму не вистачає 5 млрд кубів газу

Таким чином, за словами віце-прем'єра, обсяг тіньових оборудок на ринку газу для населення складав півмільярда доларів США.

Нагадаємо також, на початку липня Володимир Гройсман пообіцяв, що до 2020 року Україна скоротить обсяги споживання природного газу на 5 млрд кубометрів.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: