На протезування учасників АТО Мінсоцполітики передбачає 578 млн грн

Читать на русском

Сума, передбачена у Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції на протезування, цього року становитиме понад 578 млн грн.

При цьому, із вказаної суми наразі держава виділила лише 1,5 млн — на організаційні заходи, пояснила у четвер журналістам міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає кореспондент «Слова і Діла».

«У служби є понад 1,5 мільйона гривень. Але це просто на організаційні заходи. А що стосується протезування, то зараз ми будемо протезувати за рахунок загальної суми — це 578 мільйонів гривень, і ще додатково пропонується розподілити 279 мільйонів», - зазначила Денісова. Вона також відзначила, що наразі протезування потребують близько 3 тисяч учасників АТО.

Крім того, міністр заперечує проблеми з оформленням статусу інваліда-учасника бойових дій і запевняє, що Держслужба у справах ветеранів війни та учасників АТО подбає про те, аби кожен отримав той протез, якого він потребує. Найбільш складні протези можна буде за державний кошт замовити за кордоном — не виключають у Мінсоцполітики.

Читайте також: Добровольців і волонтерів зарахують до учасників бойових дій АТО

Загалом у списку обіцянок міністра соціальної політики України Людмили Денісової — 54 обіцянки, 18 з яких отримали статус «виконано», ще 16 були провалені. Так, попри обіцянку, чиновниця так і не змогла профінансувати пенсії і соцвиплати жителям Криму.



ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: