Балога йде на вибори з обіцянками зразка 2012 року

Читать на русском

Народний депутат України і голова політичної партії «Єдиний Центр» Віктор Балога знову має наміри представляти Закарпаття в головному законодавчому органі країни.

Про це «Слово і Діло» повідомляє із посиланням на офіційний сайт ЦВК, де нині діючий народний обранець значиться офіційно зареєстрованим кандидатом в народні депутати по 69 одномандатному виборчому округу.

Варто зауважити, що за підсумками моніторингу системою народного контролю «Слово і Діло» загальний рейтинг ефективності Віктора Івановича за останній період склав 23%. Саме таку частку обіцянок із загального переліку сказаного (всього у Балоги 39 обіцянок) йому вдалося виконати. Ще 33% обіцянок Віктора Івановича знаходяться у процесі виконання, а 44% не виконані.

Показово, що саме обіцянки, які народний обранець давав в ході парламентської виборчої кампанії 2012 року і становлять більшу частину з тих, що перебувають у статусі «в процесі» виконання. Серед останніх прагнення Балоги відновлювати на Закарпатті переробку деревини та деревообробку, створювати можливості передачі доріг у концесії за участю іноземного капіталу, втілювати проекти з розвитку гірськолижного, лікувального та пізнавального туризму і багато чого іншого.

Деякі з них, Віктор Іванович вирішив перенести до власної програми кандидата в депутати і на дострокових парламентських виборах 2014 року. Зокрема, якщо проаналізувати програми Балоги зразка 2012 і 2014 років, то частково можна помітити перегукування обіцянок нардепа в частині пошуку державної підтримки для відновлення інфраструктури Закарпаття, будівництва та ремонту доріг, залучення інвестицій. Так же само як і на минулій виборчій кампанії, екс-глава Адміністрації Президента Ющенка говорить про вирішення питання створення робочих місць в регіоні та збільшення туристичної привабливості Закарпаття.

Натомість новими цього разу у програмі Балоги значаться пункти щодо ліквідації ОДА і РДА, створення нової української поліції, ліквідації ДАІ, а також скорочення в 4 рази СБУ та вдвічі прокурорів. Серед переліку інших пропонованих змін Віктор Іванович наголошує на важливості забезпечення права місцевих громад обирати та знімати керівників місцевої міліції, суддів, прокурорів, а також забезпечити невідкладне подання заявки на членство України в НАТО та переозброєння нашої армії.

Нічого не скажеш, вище вказані пропозиції до змін дійсно назріли в нашій країні та її регіонах. Та чи вдасться все це реалізувати Балозі виходячи із прогнозів майбутніх політико-партійних розкладів у новому парламенті? Адже більшість із всього вище запропонованого потребує колегіального голосування та погодження у форматі нової парламентської більшості, а тому, відтак, може стати таким же «підвішеним у часі» як і більшість з його обіцянок зразка 2012 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: