Минулого місяця державні монополії пішли у великий мінус - Білоус

Читать на русском

Низка великих державних підприємств пішли у значний «мінус» за рівнем сплати податків за останні місяці.

Про це на брифінгу в понеділок повідомив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус, передає кореспондент «Слова і Діла».

Чиновник зазначив, що у списку підприємств, які найбільше скоротили рівень сплати податків до бюджету - ціла низка державних підприємств.

«Там, як правило, крупні державні монополії, у яких прослідковується з початку року падіння. На жаль ця динаміка триває далі. Що стосується надр... там найбільша проблема з «Укрнафтою», яка в серпні не змогла сплатити досить великі платежі - більше 500 мільйонів тільки по серпню місяцю. Це і НАК («Нафтогаз» - «Слово і Діло»), і «Енергоатом», і «Укрзалізниця», і багато інших підприємств, які фактично зараз мінусують по всіх податках. Насправді весь державний сектор зараз знаходиться в «червоній зоні», - охарактеризував ситуацію Білоус.

У той же час, Державна фіскальна служба надає усебічну підтримку оборонному комплексу.

«Ми зараз на вказівку уряду ціленаправлено підтримуємо сектор оборонки - це «Укроборонпром», якому ми йдемо назустріч. Цей сектор зараз повинен працювати як швейцарський годинник і напрацювати нові ринки збуту й фактично забезпечувати нас тими знаряддями, які збільшать нашу обороноздатність», - заявив чиновник.

Читайте також: Масштабній приватизації бути: понад 160 держпідприємств підуть з молотка

Нагадаємо, 26 серпня Кабінет міністрів зобов'язав Міністерство оборони «розморозити» склади державного концерну «Укроборонпром» та зняти максимум перешкод для оперативного ремонту, закупівлі та поставок зброї й амуніції для бійців АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: