Масштабній приватизації бути: понад 160 держпідприємств підуть з молотка

Читать на русском

Кабінет міністрів склав список об'єктів державного майна, що підлягають приватизації.

В. о. голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко заявив, що цей перелік складається зі 164 державних підприємств, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Серед підприємств, яких планує позбутися уряд – Одеський припортовий завод та 9 обленерго. Ринкова вартість об'єктів, що будуть виставлені на продаж – 15 млрд грн.

Сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів спільно з Фондом держмайна зробить усе, аби продати ці підприємства за якомога вищою ціною. «За копійки продавати державні об'єкти уряд не буде», – наголосив Яценюк.

Поза тим, був складений також і список підприємств, які держава не продаватиме. Серед таких опинилися харківський «Турбоатом», «Сумихімпром», «Запорізький титаномагнієвий комбінат» та «Укрнафта».

Стосовно Одеського припортового заводу, експерти не раз відзначали, що це підприємство є стратегічним з точки зору співпраці з Російською Федерацією, адже ОПЗ виробляє аміак та карбамід для російської промисловості.

За інформацією ЗМІ, ОПЗ входить до сфери інтересів українського бізнесмена Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вже писало про те, що, незважаючи на обіцянку не брати участі у приватизації, голова Дніпропетровської ОДА та один із найбагатших бізнесменів України Ігор Коломойський зацікавлений у придбанні низки об'єктів держмайна. Експерти також висловлювали побоювання стосовно того, що державні підприємства можуть бути продані за безцінь.

Про намір розпочати наймасштабнішу за останні 20 років приватизацію оголосив 10 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: