Ряд країн НАТО таки допоможуть Україні зі зброєю - Порошенко

Читать на русском

Низка країн-членів Північноатлантичного Альянсу нададуть Україні допомогу летальною зброєю, у тому числі - високоточною.

Про це за результатами саміту «Україна-НАТО» повідомив Президент України Петро Порошенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«За результатами наших двосторонніх консультацій практично кожна країна констатувала допомогу Україні. У першу чергу, це стосується військово-технічної співпраці, при чому, як нелетальної, так і летальної зброї, включаючи високоточну», - пояснив Порошенко.

Також глава держави повідомив, що йому вдалося домовитися з лідерами країн НАТО про допомогу в лікуванні бійців антитерористичної операції.

Крім того, Альянс зобов'язався створити 4 трастові фонди для розвитку оборонного комплексу України. «Вони присвячені важливим напрямках забезпечення безпеки України. Це удосконалення логістики, системи командування, покращення комунікації і організації кіберзахисту України», - розповів український Президент.

Читайте також: Якщо Порошенко й Путін не домовляться у Мінську, Україну чекає воєнний стан

Нагадаємо, вчора командувач Об'єднаними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав повідомив, що Північноатлантичний Альянс прийме рішення щодо надання Україні зброї вже до кінця цього тижня.

Раніше Порошенко обіцяв, що поведе Україну в НАТО, якщо такий крок підтримає 70% населенння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: