Якщо Порошенко й Путін не домовляться у Мінську, Україну чекає воєнний стан

Читать на русском

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що ініціюватиме винесення на голосування воєнного стану в Україні в разі провалу мирних переговорів Петра Порошенка з лідерами ЄС та Росії найближчими днями.

Про це за результатами закритого засідання парламенту повідомив «Українській Правді» один із депутатів, передає «Слово і Діло».

«Турчинов сказав, що двічі розмовляв з президентом у середу, і той відчуває, що спрацює мирний план. Якщо ж ні - то в понеділок відбудуться консультації про позачергове засідання на вівторок з порядком денним про воєнний стан», - розповів нардеп журналістам.

Відомо також, що українські парламентарі сьогодні почали збирати підписи щодо запровадження воєнного стану на території Донецької й Луганської областей. Відповідний проект звернення подали на розгляд Олег Тягнибок і Сергій Соболєв.

Читайте також: Заради сильних позицій на переговорах, Україні потрібно чинити опір - Лосєв

Нагадаємо, Президент України зараз перебуває на саміті НАТО у Ньюпорті, Великобританія. А вже завтра, 5 вересня, у столиці Білорусі відбудеться чергова зустріч Порошенка із Путіним, на якій Президент сподівається врешті-решт досягти домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі.

Нагадаємо, раніше Порошенко обіцяв, що після переговорів у Мінську 26 серпня російські бойовики залишать Україну, однак цього так і не сталося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: