Блок Порошенка може взяти понад третину голосів виборців – КМІС

Читать на русском

За даними Київського міжнародного інституту соціології, Блок Петра Порошенка отримав би понад 37% голосів виборців, якби позачергові парламентські вибори відбулися наприкінці серпня-на початку вересня.

Такі дані соціологічного опитування, проведеного експертами КМІС протягом 23 серпня – 2 вересня, пише «Слово і Діло».

Результати показали, що перше місце у виборчих перегонах з 37,1% голосів упевнено тримає Блок Петра Порошенка, до команди якого приєдналися такі персони, як Юрій Луценко, Ольга Богомолець та Віталій Кличко. У п’ятірку лідерів також увійшли б Радикальна партія Ляшка (13,1%), «Громадянська позиція» Гриценка (9,7%), «Сильна Україна» Тігіпка (7,8%) та «Патріоти України», очолювані Яценюком та Турчиновим (6,4%).

Великих електоральних втрат зазнала «Батьківщина» - її, за даними соціологів, готові підтримати лише 6,1% українців. За даними опитувань, до парламенту також проходять комуністи і «Свобода», а от Партія Регіонів наразі балансує на межі прохідного бар’єру.

Усього в рамках опитування взяли участь понад 2 тисячі респондентів у 110 населених пунктах України по всіх регіонах, крім Криму та Луганської області.

Читайте також: Дострокові парламентські вибори: можливі варіанти розвитку подій

Варто також зазначити, що на сьогодні політична партія «Солідарність», яку очолює Юрій Луценко, у рейтингу «Слова і Діла» має 10 виконаних обіцянок із 22. Ще 9 зобов’язань партійці провалили. У рейтингу відповідальності партій «Солідарність» наразі лише на 16-му місці.

Перевірити ступінь відповідальності тієї чи іншої політичної сили можна на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: