Порошенко попросить Обаму надати Україні статус союзника США

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко здійснить візит на саміт НАТО, де проведе переговори з лідерами держав-членів щодо координації подальших дій у зв'язку з агресією Росії проти України.

Візит українського президента в США і заплановані зустрічі з американським керівництвом плануються на другу половину вересня, повідомили в прес-службі Глави держави, передає «Слово і Діло».

У повідомленні також сказано, що в ході зустрічі з американським сенатором Робертом Менендесом Порошенко подякував Конгресу США за ініціативу надати Україні статус основного союзника поза блоком НАТО.

«Це дозволить нам отримати нові можливості від співпраці зі Сполученими Штатами та посилити свою безпеку», - зазначив український президент.

Читайте також: Чалий не розраховує на підтримку НАТО

Під час майбутнього візиту до США Глава держави також має намір підняти питання про визнання так званих «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями.

Нагадаємо, 18 липня голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав світову спільноту надати військову допомогу Україні для знищення тероризму. Разом з тим міністр оборони України Валерій Гелетей сьогодні заявив, що на зміну антитерористичної операції на Донбасі в Україну прийшла справжня війна з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: