Операція зі звільнення сходу України від терористів завершена - Гелетей

Читать на русском

Міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що на зміну антитерористичної операції на Донбасі в Україну прийшла справжня війна.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Зокрема, очільник оборонного відомства заявив, що у зв'язку з тим, що Росія програла гібридну війну в Україні, Кремль змушений був перейти до повномасштабного вторгнення своїх регулярних військ на територію Донбасу. «Сьогодні ми вже маємо справу з дивізіями та полками. Завтра це можуть бути корпуси», - написав міністр.

«В наш дім прийшла велика війна, яку Європа не бачила з часів Другої Світової. На жаль, в такій війні втрати вже будуть обчислюватись не сотнями, а тисячами, навіть десятками тисяч», - заявив Гелетей.

За його словами, російська сторона вже кілька разів погрожувала, що в разі продовження спротиву, вони готові будуть застосувати проти України тактичну ядерну зброю.

Крім того Гелетей повідомив, що якби не російське вторгнення «ми б неминуче завершили активну фазу АТО вже на початку жовтня, звільнивши всю територію». «За останній тиждень від командування було відсторонено 6 старших офіцерів. На їхнє місце поставлені молоді командири, які довели свою здатність в боях», - поінформував міністр.

Разом з тим він вважає, що Росія вже дорого заплатила за вторгнення в Україну. «Сотні російських солдат та офіцерів назавжди знайшли прихисток в українському чорноземі. Критична кількість втрат неминуче протверезить Росію», - написав Гелетей.

«Але для цього ми маємо відмовитись від панікерства і показати, що українці не збираються здаватись. Це – наша Велика Вітчизняна Війна і ми в ній неодмінно переможемо», - запевнив глава Міноборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: