Турчинов просить світ дати Україні сучасну зброю

Читать на русском

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав світову спільноту надати військову допомогу Україні для знищення тероризму.

Про це повідомляє прес-служба українського парламенту, передає «Слово і Діло».

За словами Турчинова, через спроби «деяких західних політиків домовитися з Путіним, сприяючи «умиротворенню агресора», Росія нахабніла дедалі більше», посилюючи військові дії проти України та щоразу використовуючи більш потужні протиповітряні ракетні системи, які вже можуть вражати цілі на висоті 10 тисяч метрів і більше.

«Але це не просто «цілі»! Це обірвані людські життя, знищені долі», – заявив Турчинов.

На думку спікера, військова допомога Україні могла б запобігти трагедії. «Звичайно, ми дякуємо за підтримку, за всі співчуття і економічні санкції, але вже прийшов час поставити крапку на агресії», – вважає Турчинов.

Голова Верховної Ради заявив, що сучасні засоби виявлення військових цілей і надточна зброя могли б знищити пускові установки терористів «і їхніх російських кураторів у лічені дні».

«Прийшов час усьому цивілізованому світу об'єднатися з Україною і допомогти знищити терористів, де б вони не були, почавши поставки нам сучасної зброї та військової техніки», – додав Турчинов.

14 квітня, бувши в. о. Президента України, Олександр Турчинов заявив, що Україна не заперечує проти того, щоб провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН на сході країни.

Нагадаємо, вчора в небі над Донецькою областю був збитий пасажирський літак малайзійської авіакомпанії, що здійснював рейс Амстердам – Куала-Лумпур. У Міністерстві оборони США надають докази того, що ракета, яка вразила пасажирський борт MH17, була випущена з російської території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: