Сьогодні в Україні стартувала парламентська виборча кампанія

Читать на русском

Сьогодні, 28 серпня, офіційно стартує виборча кампанія з дострокових парламентських виборів 2014-го року.

Відповідний указ президента України Петра Порошенко про розпуск парламенту уже опублікований вчора в «Офіційному віснику Президента України», передає «Слово і Діло» із посилання на Інтерфакс-Україна.

Як зазначається у повідомленні, раніше, очільник ЦВК Михайло Охендовський пояснив журналістам, що відповідно до закону «Про вибори народних депутатів України», процес позачергових виборів парламентарів розпочинається наступного ж дня після публікації офіційного указу президента щодо дочасного розпуску Верховної Ради.

Відтак і висунення кандидатів теж розпочинається з моменту початку виборчого процесу, тобто сьогодні - 28 серпня.

Згідно з чинним законодавством, вибори пройдуть по змішаній системі.  Жителі анексованого Криму зможуть проголосувати на материковій частині України за кандидатів в партійних списках. Натомість голосування за мажоритарників для них не буде передбачено. Як наслідок цьому, у складі нового парламенту буде на 12 депутатів менше - 438 з 450 обранців.

Читайте також: Найодіозніших депутатів новій ВРУ може дати мажоритарка - Айвазовська

Варто зауважити, що напередодні доленосного рішення Петра Порошенко з приводу розпуску парламенту, ряд експертів в ексклюзивних коментарях «Слову і Ділу» висловлювали скептичні думки з приводу майбутніх результатів відповідних виборів.

Зокрема, Глава правління Міжнародного інформаційно-аналітичного агентства «Європейська Хвиля» Олександр Мартинчук заявляв про те, що парламентські вибори вийдуть з під контролю президента, а політтехнолог Дмитро Раімов говорив про головні теми для PR політиків, що будуть використовуватись цієї політичної осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: