На виборах будуть обіцяти швидке закінчення війни і долар по 5 грн

Читать на русском

Політтехнолог, керівник PolitPR Technologies Дмитро Раімов вважає, що на майбутній парламентській виборчій кампанії головними темами для PR політиків стануть причетність до бойових дій або допомога постраждалим.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи питання технологічної складової на майбутніх парламентських виборах в Україні.

«Головними темами для PR будуть виступати причетність до бойових дій або допомога постраждалим. Крім того, продовжиться критика влади (як і минулої, так і тієї, що діє), «брехня» в абсолютних цифрах про швидке завершення війни, швидке зростання економіки і долар навіть не по 8 гривень, а по 5.50», - розповідає Раімов.

За словами експерта, в цій парламентській виборчій компанії, знову ж таки, значну роль гратимуть фальсифікації.

«Є ризики і про них потрібно говорити. Перше – це мажоритарні округи в східній Україні. Для перемоги потрібна проста більшість (хто більше всіх набрав, той і переміг). В умовах війни, коли прийти зможуть не більше 3-5% населення, правильне «підвезення» виборців буде ефективніше за агітацію. Друге – місце голосування переселенців. Для них будуть створені спеціальні ділянки і ще не відомо, чи буде їм даний бюлетень лише за партії або ще і мажоритарний. Зобов'язані видати два. Лише як порахують їх мажоритарні голоси – велике питання», - відзначив Раімов.

І таких викликів, із слів експерта, ще багато.

«Ми знайшли більше 30 механізмів в умовах нестабільності і великої міграції людей по країні, через які можуть проходить фальсифікації. Тому, без зміни закону, нажаль, ними можна буде скористатися», - сказав політтехнолог.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: