Парламентські вибори покажуть, що «король голий» - експерт

Читать на русском

Глава правління Міжнародного інформаційно-аналітичного агентства «Європейська Хвиля» Олександр Мартинчук впевнений, що тепер ще більше влада концентрується у нового господаря «Банкової».

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи заяву Петра Порошенка відносно вирішення розпустити Верховну Раду України.

«Розіграний, при безпосередній участі Адміністрації Президента, сценарій усунення незговірливої гілки влади досяг своєї мети. Тепер ще більше влада концентрується у нового господаря «Банкової». Ініціатори розвалу парламентської більшості партії «УДАР» і ВО «Свобода» - виконали покладену на них функцію і готуються зійти у політичне небуття», - сказав експерт.

З його слів, незмінність виборчого законодавства говорить про те, що Порошенко не зміг знайти компроміс між депутатськими групами і провести бажаний для нього закон про вибори на 100% партійній основі. Саме тому, на думку Мартинчука, парламентські вибори вийдуть з під контролю Президента.

«У Верховну Раду нового скликання пройдут відверті популісти і представники «груп впливу». Саме мажоритарні округи покажуть, що «король – голий». Спраглий абсолютної влади і що сподівається на силу ТБ Порошенко – опиниться біля розбитого «корита», а запасний варіант підготовлений Адміністрацією, Президентові не допоможе, оскільки визнання виборів ВР «що не відбулися»  – не влаштує інших гравців. Вибори – відбудуться, але скільки буде після них «Верховних Рад» - невідомо», - підсумував експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: