На Донбасі повністю зупинені хімічні підприємства - РНБО

Читать на русском

В Раді національної безпеки та оборони звітують, що в зоні проведення антитерористичної операції на цю мить зупинили роботу всі хімічні та коксохімічні підприємства.

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, пише «Слово і Діло».

«Станом на сьогодні внаслідок бойових дій терористів та російських найманців в зоні проведення АТО зупинені всі підприємства коксохімічної та хімічної галузі Донбасу», - йдеться у повідомленні Ради нацбезпеки і оборони.

Крім того, у зоні АТО більшість шахт працюють в режимі вентиляції та водовідливу, шахтарів відправили у безоплатні відпустки. На одній із шахт «Луганськвугілля» не здійснюється відкачка води та вентиляція. Стан шахти «Ровенькиантрацит» спеціалісти взагалі оцінють як такий, що не підлягає відновленню.

Читайте також: Як і за чий рахунок будуть відбудовувати Донбас

Минулого тижня, виступаючи перед журналістами, міністр фінансів Олександр Шлапак попередив, що через неможливість відкачувати грунтові води із непрацюючих шахт Донецьк перебуває під загрозою підтоплення.

Нагадаємо, у травні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що до кінця року вугільна промисловість буде повністю профінансована.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: