У Продана досі не припинили ядерної співпраці з Росією?

Читать на русском

Російська державна компанія «Росатом» не отримувала від української сторони повідомлень щодо припинення співпраці по будівництву енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

Про це повідомила прес-служба компанії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Ракурс».

«Держкорпорація «Росатом» не отримувала від української сторони жодних повідомлень про відмову від співпраці щодо добудови Хмельницької АЕС. Сторони продовжують переговори по проекту», - йдеться у повідомленні підприємства.

І це - незважаючи на вчорашню заяву керівника держпідприємства «Енергоатом» Юрія Недашковського про те, що Україна припиняє співпрацю з Росією щодо будівництва нових блоків Хмельницьої АЕС.

Читайте також: Нова лінія на Рівненській АЕС беззаперечно потрібна

Крім того, раніше керівник «Енергоатому» заявляв, що на території Чорнобильської АЕС буде побудоване центральне сховище ядерних відходів. Воно необхідне для того, аби відмовитися від послуг Російської Федерації щодо захоронення відпрацьованого ядерного палива українських атомних електростанцій.

У травні цього року «Слово і Діло» зафіксувало також обіцянку Недашковського щодо продажу української електроенергії та ощадливого використання тарифних коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: