Клімкін виключає переписування Росією тексту асоціації з ЄС

Читать на русском

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порадив Росії не плекати надій на можливе переписування тексту Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це глава українського МЗС написав у себе в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Про асоціацію: не треба видавати бажане нашими російськими колегами за дійсне. Змінювати текст Угоди не будемо. Ратифікуємо і будемо імплементувати», - повідомив Клімкін.

У свою чергу політтехнолог Тарас Березовець в коментарі «Слову і Ділу» висловив думку, що заяви РФ щодо можливого внесення правок в ті пункти Угоди про асоціацію, які викликають стурбованість і несуть в собі ризики для Росії - безпідставні.

«Оскільки з юридичної точки зору країна, яка не є членом ЄС, в жодному разі не може впливати на підписання угоди іншою країною. Таке втручання є некоректним», - пояснив Березовець.

«Вимагати вносити будь-які правки в текст угоди може лише країна-член ЄС. Тому, враховуючи ситуацію, Росія може намагатись пролобіювати свої правки через інші держави-члени ЄС. В даному випадку такими країнами потенційно можуть стати Франція та Німеччина», - вважає Березовець.

Як повідомляло «Слово і Діло», Російська Федерація заявила про намір відкоригувати базову Угоду про асоціацію України з ЄС, а також додаток до нього до міністерської зустрічі, запланованої в Брюсселі на 12 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: