Росія готує правки в текст угоди Україна-ЄС «під себе»

Читать на русском

Російська Федерація хоче відкоригувати базову угоду про асоціацію України з ЄС, а також додаток до нього до 12 вересня.

Про це заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на ИТАР-ТАСС.

«Мова йде про конкретні поправки, які ми повинні внести в текст додаткуі я не виключаю, що в текст базової угоди», - повідомив Улюкаєв. При цьому він зазначив, що Росія розраховує вийти з цими пропозиціями до міністерської зустрічі, яка запланована в Брюсселі на 12 вересня.

Разом з тим помічник президента РФ АндрійБілоусовдодав, що Російська Федерація «в стислі терміни постарається подивитися ті пункти угоди про асоціацію України та ЄС, які викликають стурбованість і несуть в собі ризики для Росії, і постарається за цими пунктами знайти якісь розв'язки».

В свою чергу єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт підтвердив проведення тристоронньої зустрічі РФ, України і ЄС по імплементації Угоди про асоціацію та вільну торгівлюміж Києвом та Брюсселем 12 вересня у бельгійській столиці.

Читайте також: Про що домовилися Порошенко і Путін у Мінську

Очікується, що зустріч в Брюсселі пройде на рівні міністрів, де РФ представлятиме глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, Україну - глава МЗС Павло Клімкін та ЄС - єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт.

Як відомо, 27 червня Україна і Європейський Союз завершили підписання Угоди про асоціацію у повному обсязі, зокрема її економічної частини включно із створенням зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запевнив, що Кабмін розробить план імплементації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом до кінця серпня. Водночас заступник глави АП Валерій Чалий пообіцяв, що Угода про асоціацію з ЄС буде ратифіковано не пізніше вересня місяця поточного року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: