Про що домовилися Порошенко і Путін у Мінську

Читать на русском

У ніч на 27 серпня в Мінську завершилися переговори між президентами України і Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним. Так чим же закінчилася зустріч і про що домовилися глави двох країн?

Як повідомила прес-служба Президента України, зустрічі в Мінську привели до певних результатів, пише «Слово і Діло».

Зокрема, в ході зустрічі обговорювалося ключове питання - закриття українсько-російських кордонів для запобігання переміщення техніки, найманців і боєприпасів. Також наголошувалося на важливості консультацій прикордонників для реалізації цього завдання.

Порошенко повідомив, що за результатами переговорів повинні початися консультації між начальниками Генеральних штабів. Крім того будуть проводитися консультації між прикордонними відомствами для забезпечення контролю на кордоні в контексті врегулювання ситуації у східних регіонах України.

«Ми домовилися, що через тристоронню контактну групу проведем консультації для того, щоб якнайшвидше перейти на режим двостороннього припинення вогню, контроль за яким буде здійснюватися представниками моніторингової місії ОБСЄ», - уточнив Президент України.

Читайте також: Росія не піде на виведення своїх військ з території України

Порошенко також анонсував на 6 вересня поточного року чергові консультації з питань енергетики між Україною, Євросоюзом та РФ. В той же час Глава держави зазначив, що переговори між ним і президентом Росії Володимиром Путіним були дуже важкі і складні.

Як повідомлялося раніше, губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що в разі позитивних результатів переговорів з лідерами Білорусі, Казахстану, Росії та представниками Європейського Союзу в Мінську, Україні «вистачить 2-3 тижні, щоб очистити Донбас» від російських найманців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: