Росія не піде на виведення своїх військ з території України, - Березовець

Читать на русском

Політтехнолог Тарас Березовець вважає, що Росія в жодному разі не погодиться на виведення своїх військ з території України, оскільки вона в принципі не визнає їхню присутність в зоні конфлікту.

Таку думку політтехнолог висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» щодо сьогоднішньої зустрічі у Мінську.

«Щодо врегулювання ситуації на сході країни, максимум, на що може розраховувати українська сторона — це тимчасове перемир'я . Росія не визнає присутність своїх військ на території України, а значить і не розглядатиме можливість їхнього виведення з території», - зазначив Тарас Березовець.

Політтехнолог вважає, що позиція Порошенка у перемовинах з Росією повинна бути орієнтованою на так звану «червону лінію», переходити котру в жодному разі не варто.

«Червона лінія, котру в жодному разі не повинен переходити Порошенко, проходить по таким пунктам: Україна не визнає анексію Криму, не розглядає ДНР і ЛНР як самостійну сторону в процесі переговорів щодо врегулювання ситуації на сході, не відмовляється і не переносить підписання Угоди про асоціацію, не розглядає питання федералізації, як таке, що його має бути винесено на референдум», - підкреслює експерт.

Втім, існують й моменти, які можуть стати компромісними, один з них — це питання мови.

«Єдиний момент, щодо якого ми можемо розглядати ймовірність проведення референдуму — це питання статусу російської мови як другої державної», - вважає Березовець.

Читайте також: Тарута дав свій прогноз подальшої долі Донбасу.

Нагадаємо, сьогодні у Мінську проходить зустріч за участі Петра Порошенка, Володимира Путіна, Олександра Лукашенка і Нурсултана Назарбаєва, а також трьох представників ЄС – керівника європейської дипломатії Кетрін Ештон, економічного комісара Карла де Гухта і енергетичного комісара – Гюнтера Еттінгера. Слід зазначити, що раніше Петро Порошенко заявляв про те, що однією з основних вимог України буде виведення іноземних бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: