Правозахисник Клімкіну: рішення по Сєнцову приймаються лише «зверху»

Читать на русском

Правозахисник, журналіст та громадський діяч Олексій Барановський вважає, що не варто робити будь-які прогнози у справі Олега Сєнцова, оскільки ситуація змінюється дуже швидко, а рішення приймаються виключно «згори».

Так він прокоментував «Слову і Ділу», обіцянку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна звільнити з російського полону українського режисера Олега Сєнцова.

«Прогнозувати тут немає сенсу, бо ситуація змінюється дуже швидко — з'являються все нові фактори. Сценарій може бути яким завгодно. Все залежить від того, яке політичне рішення буде прийнято у «високих кабінетах», а вже тоді відповідне рішення буде процесуально впроваджено», - зазначив Барановський.

Правозахисник також прокоментував подання адвокатом до ЄСПЛ скарги на рішення російського суду щодо утримання Сєнцова під вартою. На думку Барановського, рішення ЄСПЛ «жодним чином не впливають на російську систему суддів і слідства».

Читайте також: Президент України нагородив Надію Савченко «За мужність»

«Скарги в ЄСПЛ були і у справах Ходорковського та «Pussy Riot», але це жодним чином не вплинуло на процес. Люди сидять доти, доки їм «згори» скажуть сидіти»», - підкреслив Барановський.

На думку правозахисника, далі процес може розвиватись за будь-яким сценарієм — «від обвинувачувального вироку до обміну без жодного розголошення».


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: